Brief ontvangen?
Bekijk uw dossier online of neem contact met ons op.
Heeft u een aanmaning van CIB ontvangen?
Log in op MIJNCIB om het openstaande bedrag te bekijken, direct te betalen, een betalingsregeling te treffen of online een bezwaar in te dienen.

Incasso zonder kosten?

Bel direct, 010 - 414 54 44!

Direct contact met CIB incasso

Ik ontvang graag vrijblijvend informatie.

LET OP! Nieuwe phishingmail uit naam van CIB

Centraal Invorderings Bureau is door oplettende consumenten geïnformeerd dat in de ochtend van vrijdag 3 juli 2020 een phishing aanval heeft plaatsgevonden waarin de naam van ons kantoor wordt gebruikt in een e-mail.

Overname CIB door Waterlands portefeuille- bedrijf coeo Inkasso

Centraal Invorderings Bureau (CIB) sluit zich aan bij de snelgroeiende groep, gevestigd in Dormagen (DE). Voor beide partijen een prachtige stap voorwaarts in de ontwikkeling van zowel de (internationale) marktpositie als dienstenportfolio.

De invloed van COVID-19 op uw gerechtelijke incassoprocedures

Naast horecagelegenheden, theaters, diverse winkels en andere publieke locaties heeft ook de rechtbank haar deuren gesloten voor publiek in verband met COVID-19. Wat betekent dit dan voor u en uw zaak?

Hoe ziet een originele envelop van CIB eruit?

Het kan voorkomen dat u een brief van Centraal Invorderings Bureau (CIB) heeft ontvangen. Om er zeker van te zijn dat u een brief van ons heeft ontvangen, leggen wij uit hoe deze er van buiten precies uitziet.

Heeft mijn bedrijf goede algemene voorwaarden?

Algemene voorwaarden zijn de spelregels op basis waarvan u of uw bedrijf een overeenkomst sluit met bijvoorbeeld de consument, zakelijke klant, partner of medewerker. Ondanks het feit dat deze niet verplicht zijn, zijn algemene voorwaarden inmiddels onmisbaar geworden bij het voorkomen van mogelijke conflicten en om uw bedrijf ten alle tijden in te dekken bij toekomstige geschillen. 

Samen met CIB voor een effectiever klantbehoud

Ronald van Weelde (49), CEO van Harmony – een serviceprovider en verzekeraar van mobile devices – vertelt over zijn ervaringen met het effectief behouden van klanten en hoe de samenwerking met Centraal Invorderings Bureau (CIB) daar een belangrijke bijdrage aan levert.

Nieuwe samenwerking CIB en Finturi

Finturi is een jonge speler die zich specialiseert in het koppelen van bedrijven aan financiers via haar platform, om op basis van verzonden facturen snel leningen te verstrekken. Samen met CIB zijn zij een nieuwe, krachtige samenwerking aangegaan. 

Incasseren in begrijpelijke taal

De gemeente Rotterdam heeft in samenwerking met Yes We Care en partners uit het regionale bedrijfsleven de tweede editie van de taalglossie "Geenpunt" gelanceerd. Wij als Centraal Invorderings Bureau hebben ook in de tweede editie een mooie bijdrage mogen leveren.

LET OP: BETAAL NIET AAN VAKANTIEGARANT / CJIIB-INCASSO

LET OP: BETAAL NIET AAN VAKANTIEGARANT / CJIIB-INCASSO

Buckaroo integreert diensten met incasseerder CIB

Buckaroo en Centraal Invorderings Bureau (CIB) koppelen hun diensten voor een volledig debiteurenbeheer: van transactie tot opvolging. Door de tweezijdige integratie kunnen klanten van Buckaroo de voortgang van een mogelijk incassotraject real-time volgen. Onbetaalde facturen worden vanuit Buckaroo automatisch overgedragen aan CIB, zo ontstaat er een duidelijke dossieropbouw.

WeFact en het Centraal Invorderings Bureau (CIB) slaan de handen ineen

Vanaf vandaag is WeFact een samenwerking aangegaan met het Centraal Invorderings Bureau. Door de integratie kan WeFact haar relaties nog meer service bieden door een geautomatiseerde koppeling waarbij er met een muisklik een incassotraject begonnen kan worden. 

Shoptrader en het Centraal Invorderings Bureau (CIB)

Bij het Centraal Invorderings Bureau laten wij graag opdrachtgevers aan het woord. Aan het woord is deze maand Lars, hoofd debiteurenbeheer bij Shoptrader. Lars werkt sinds juni 2011 bij Shoptrader en is verantwoordelijk voor het beheren van de debiteurenportefeuille. 

Partnerupdate: EFI Facturatie en het Centraal Invorderings Bureau slaan de handen ineen

Vanaf deze week is EFI Facturatie een samenwerking aangegaan met het Centraal Invorderings Bureau. Binnen het EFI facturatieprogramma is er een speciale CIB-Incassoknop waarmee u eenvoudig uw openstaande factuur kunt doorsturen naar CIB. Uw niet betaalde factuur loopt hierdoor geen onnodige vertraging op en alle relevante informatie is tevens direct bij het incassobureau aanwezig.

Goed debiteurenbeheer voor klantbehoud

De meeste bedrijven willen graag groeien. Om meer klanten te trekken, besteden ze veel tijd en geld aan marketing. Maar als u tegelijkertijd veel bestaande klanten verliest, dan groeit uw bedrijf natuurlijk alsnog niet, of niet zo hard. Hoe behoudt u nu uw klanten? Onder andere door goed debiteurenbeheer!

Communicatie bepalend voor succes incassotraject

Communicatie is heel belangrijk in het incassotraject. Het is ontzettend bepalend voor het verloop en het uiteindelijke succes van het traject. Met goede communicatie kun je veel bereiken. Maar wat is nou goede communicatie?

Voorkom hoge kosten in de decembermaand

December is voor veel consumenten en bedrijven vaak een dure maand. Cadeautjes kopen met Sinterklaas, uitgebreid tafelen met Kerst en proosten met Oud & Nieuw. Voor sommige van uw debiteuren is de decembermaand net iets té duur. En dan kan het gebeuren dat er een factuur blijft liggen. Wat doet u als crediteur dan?

Doeltreffend en debiteurvriendelijk incassotraject

U heeft alles geprobeerd. Geduldig gewacht, herinneringen gestuurd, gebeld, maar die ene klant heeft nog altijd niet betaald. U wilt liever geen incassobureau inschakelen dat uw klant gaat achtervolgen met brieven vol onbegrijpelijke taal. Maar u wilt wel graag betaald worden voor de producten of diensten die u geleverd heeft. Gelukkig kan dat ook op een andere manier. Het Centraal Invorderings Bureau werkt namelijk altijd debiteurvriendelijk. 

Vijf onduidelijkheden over de veertiendagenbrief

Als ondernemer bent u waarschijnlijk bekend met de veertiendagenbrief. Toch lijkt deze brief niet altijd even goed te werken en laat de betaling op zich wachten. In deze blog behandelen we vijf veelgestelde vragen over de wet- en regelgeving omtrent veertiendagenbrief.

Wat de Wet van Dam betekent voor opdrachtgevers en consumenten

De Wet van Dam legt bepaalde handelspraktijken aan banden waarin consumenten geconfronteerd worden met onverwachte (en hoge) rekeningen voor de stilzwijgende verlenging van een abonnement. Maar wat betekent deze wet voor u als opdrachtgever?

Financiële risico’s beperken door inzet van risk management

Als het aankomt op prospecteren hebben de sales afdeling en de financiële afdeling vaak een concurrerend belang. Meestal is de afdeling sales in de lead, waardoor het commerciële belang van het binnenhalen van een klant voorop staat. Wat als u risk management combineert met uw marketing data?

Uw onderneming gesmeerd laten lopen, dankzij de “order to cash” methodiek

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom laten we u in de blogreeks "order to cash" kennismaken met handige tips en effectieve methodes om een klantenbestand op te bouwen waar u trots op kunt zijn. Voor zowel de startende als doorgewinterde ondernemer een perfecte leidraad.

Durf te dromen: Het succesproces

We dromen allemaal. De realiteit is hard en men eindigt maar al te vaak in een goedkoop huurhuis in een wat mindere buurt. Wat is er gebeurd met die dromen en waarom lijken ze zo hoog gegrepen? Maar beter nog: hoe bereiken we die overwinning en hoe worden we wél succesvol?

Centraal Invorderings Bureau en Coach+Result lanceren nieuwe masterclass Telefonisch Incasseren

Coach+Result en het Centraal Invorderings Bureau ontwikkelen een masterclass voor telefonisch incasseren. Na het volgen van deze training is de deelnemer in staat om resultaatgerichte incassogesprekken te voeren waarbij de relatie met de debiteur behouden blijft.

Samenwerking Davilex en CIB incasso maakt debiteurenbeheer eenvoudig

Davilex Software en het Centraal Invorderings Bureau hebben de handen ineen geslagen. Doel is het voor ondernemers makkelijker maken om facturen betaald te krijgen. Hiervoor is een koppeling gerealiseerd tussen de boekhouding in Davilex Online en het incasso platform van CIB incasso.

Het incassobureau

Je hebt er alles aan gedaan om je factuur betaald te krijgen. Toch lukt het maar niet om een betaling van de klant te ontvangen. Schakel je de hulp van het incassobureau in? In dit artikel wordt duidelijk wat het incassotraject inhoudt en wat de (mogelijke) kosten zijn.

Onbetaalde facturen

Iedere starter krijgt ermee te maken: een onbetaalde factuur. Na het leveren van een dienst of product verstuur je een factuur, alleen de betaling blijft uit. Grote kans dat jij zelf in de financiële problemen raakt. Daarom geven we een aantal tips om betalingen tijdig te ontvangen.

Dé perfecte medewerker

Bijna elke ondernemer kent het wel, de eerste medewerker aannemen. Een spannend moment. Want hoe zoek je nou die ene perfecte medewerker uit? Je wordt ineens niet verantwoordelijk voor jezelf maar ook voor anderen en daarmee vaak ook voor een compleet gezin.

Opkomst van Subscription Based Commerce

Subscription based commerce is al 2 jaar op rij een van de hoogst genoteerde trends in Amerika. Ook in Europa begint deze trend een vlucht te nemen. Steeds meer mensen maken op een manier gebruik van subscription based commerce. Denk aan een Netflix, Spotify of Hello Fresh.

Creditmanagement: preventief herinneren

Elke ondernemer krijgt ermee te maken, een te laat betaalde factuur. Het bedrijfsleven is zich ervan bewust dat deze trend gekeerd dient te worden. Een opkomende ontwikkeling is het starten met herinneren, zelfs voordat de factuur vervalt. Maar hoe zet je dit nou echt effectief in?

Gratis geld

Iedere dag staat het internet en de krant er vol mee: Uber heeft 100 miljoen opgehaald, Twitter ontvangt 200 miljoen en Spotify heeft nieuwe investeerder aan boord. Maar wat houden die investeringen nou eigenlijk in? En waarom kiezen deze bedrijven voor deze vorm van groei?

Dubbele maten

Sinds medio 2012 is de wet Incassokosten (WIK) in werking getreden. Op zichzelf staand een erg duidelijke en goede wet. Voorheen was er vaak onduidelijkheid over incassokosten en wat een ondernemer moest doen om deze kosten in rekening te mogen brengen.